Wielkanocny deser

Wielkanoc tuż, tuż. Warto zatem już teraz pomyśleć o słodkościach, które uprzyjemnią nam święta i zachwycą nasze podniebienie.
Poznajcie sprawdzony przepis na wielkanocny deser. Sernik na zimno smakuje wspaniale i jest prosty do zrobienia.
Do przygotowania deseru będziemy potrzebować następujących składników:
500g waniliowego serka homogenizowanego, dwóch galaretek brzoskwiniowych, puszkę brzoskwiń w syropie.
Wykonanie:
Galaretkę rozpuszczamy w połowie wody przewidzianej na opakowaniu i odstawiamy do ostudzenia. Do miski przekładamy serek, wlewamy galaretkę i miksujemy do połączenia się składników. Masę serową przekładamy do tortownicy o średnicy 26 cm i wstawiamy do lodówki na około 2 godziny. Brzoskwinie kroimy w plasterki i układamy na wierzchu sernika. Drugą galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, studzimy. Następnie zalewamy nią owoce i wstawiamy sernik do lodówki na całą noc.
Smacznego!
Materiał przygotowała: Beata Biała